فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 76 (پاییز 1402)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 76 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن گرامی، وحید یزدانیان، سیاوش نایب اصل صفحات 1-13

    امنیت در رایانش ابری امری بسیار حیاتی بوده، امنیت رایانش ابری مجموعه ای از امنیت کامپیوتر می باشد و امنیت شبکه در حالت کلی تر امنیت اطلاعات به حساب می آید و زمانی که یک وظیفه پردازشی از طریق بکارگیری الگوریتم زمانبندی به ماشین مجازی در ابر جهت پردازش تخلیه بار می شود این ماشین مجازی قادر نخواهد بود کاربر عادی موبایل را از حمله کنندگان تشخیص دهد در نتیجه حریم خصوصی نقض و امنیت داده انتقال یافته تضمین نمی شود ، بنابراین پس از تعیین استراژی تخیله بار می توان از بلاک چین در امنیت اطلاعات بهره برد و اطلاعات هر سرور در قالب یک بلوک کپسوله شده و تخیله بار صورت میگیرد . در این تحقیق یک راهکار پیشنهادی ارایه می شود که همان ترکیب زنجیره بلاک چین و رایانش ابری به منظور افزایش امنیت و کارایی است. راهکار پیشنهادی پیاده سازی و مورد ارزیابی قرار می گیرد تا به نسبت سایر راهکارهای موجود، میزان افزایش کارایی آن بررسی شود.

    کلیدواژگان: رایانش ابری، امنیت رایانش ابری، بلاکچین، الگوریتم زمانبندی، موبایل، امنیت
  • یزدان شیرمحمدی، محدثه کوکبی، سید محمدهادی قاضی طباطبایی صفحات 14-24

    این مطالعه قصد دارد مدلی مفهومی جهت درک عوامل تاثیر گذار بر مقاومت در برابر پذیرش فن آوری بلاکچین در صنعت گردشگری را با تلفیق و توسعه مدل های قبلی ارایه تبیین و تشریح نماید. این تحقیق از روش نظرسنجی با استفاده از ابزار پرسشنامه برای گردآوری اطلاعات استفاده نموده و همچنین از مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی (SEM-PLS) برای تجزیه و تحلیل آماری بهره جسته است. یافته های این پژوهش اولا رابطه نظری و تیوریک بین مفاهیمی مانند ارزش درک شده و مقاومت را توسعه داده و ثانیا این رابطه را در بستری که مدیران و فعالان بخش گردشگری در آن فعالیت دارند، مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. مدل مفهومی این پژوهش در مرحله نخست بر پایه مدل ارایه شده توسط والش و همکاران 1 پی ریزی گشته است. بحث در مورد یافته های تحقیق نشان می دهد که مزایای جایگزینی در ذهن مدیران و فعالان بخش گردشگری بسیار پررنگ تر از هزینه های جایگزینی فن آوری بلاکچین قابل درک است. همچنین سادگی زیرساخت یکی از عوامل کلیدی می باشد که تاثیر بالایی در درک مزایای جایگزینی و همچنین ارزش درک شده دارد. بررسی نقش مزیت عملکردی درک شده و تصویر درک شده در شکل گیری مزایای جایگزینی از جمله نوآوری های این پژوهش در تحقیقات مربوط به بکارگیری فن آوری بلاکچین در بخش گردشگری می باشد. پس می توان چنین نتیجه گیری کرد که جهت کاهش مقاومت در برابر فن آوری بلاکچین مدیران باید بیشتر بر روی مزیت های این فن آوری تاکید نمایند.

    کلیدواژگان: گردشگری، بلاکچین، ارزش درک شده، مقاومت، پذیرش فن آوری
  • پیام نوری دوآبی، قدرت الله طالب نیا صفحات 25-32

    پس از اینترنت، فناوری بلاکچین به واسطه ی پتانسیل کاربردی گسترده خود و پیاده سازی های متعدد آن به عنوان عاملی کلیدی در ایده ها و راه حل های خلاقانه و نوآورانه در بخش مالی تبدیل شده است. ظهور بلاکچین فرصت ها و چالش های جدیدی را برای حسابرسی مستمر و حسابداری بلادرنگ ایجاد می کند. بلاکچین به عنوان دفتر کل دیجیتالی در حسابداری و پایگاهی عظیم ثبت و پردازش داده های توزیع شده ی غیرمتمرکز و مبتنی بر اینترنت و شبکه ای تعاملی همتا و برپایه ی اجماع می باشد؛ که با ارایه ی دیدگاهی نوآورانه به مدل های تجاری، واسطه ها، و ذینفعان همراه بوده؛ اما این مهم در بسیاری از مراکز همچنان در هاله ای از ابهام باقیمانده است. لذا با توجه به تاثیرپذیری حسابداری و حسابرسی از محیط پیرامون و پیشرفت روز افزون فناوری، این پژوهش به روش کتابخانه ای و با اهداف کاربردی به منظور شناخت، ترویج و بهره گیری از این فناوری به تشریح و بررسی ویژگی ها، مزایا، کاربردها و محدودیت های فناوری بلاکچین و تاثیرات آن بر حرفه ی حسابداری و حسابرسی می پردازد. نتایج این بررسی ضرورت، اهمیت، تاثیر و جایگاه فناوری بلاکچین در حرفه ی حسابداری و حسابرسی را به واسطه ی ویژگی های این فناوری همچون شفافیت بیشتر اطلاعات، افشا، به موقع بودن، قابل اعتماد بودن، مقرون به صرفه بودن، انعطاف پذیری، کاهش ریسک، حذف واسطه ها، دسترسی آسان و سریع، و تغییرناپذیری اطلاعات، را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: فناوری، بلاکچین، حسابداری، حسابرسی
  • حسین صادقی، مهدی ناصر صفحات 33-41

    ابداع فناوری اینترنت اشیا و به کارگیری آن منجر به توسعه صنعت و تجارت کشورها شده است. ابزارهای دربردارنده فناوری اینترنت اشیا، ابزارهایی هستند که در آنها با تعبیه محرک ها و سنسورهای متعدد، امکان شبیه سازی عملکرد انسان توسط ابزار فراهم می گردد. اما سازوکار عملکرد این ابزارها واجد چالشهایی در زمینه حفظ امنیت اطلاعات خصوصی اشخاص می باشد. اولین مسیله در این زمینه ضرورت ماهیت شناسی و تفکیک داده های خصوصی از نوع غیر خصوصی است. در نظام حقوقی ایران تنها سند قانونی موجود در این زمینه ماده 58 قانون تجارت الکترونیکی می باشد که نص مبهم این ماده شناسایی این نوع داده ها را با چالش مواجه نموده است. در ماده مذکور به دلیلی نامشخص با تفکیک میان انواع داده های خصوصی، نه تنها ماهیت شناسی این داده ها خلل ایجاد نموده است بلکه تنها دسته خاصی از این داده ها را مشمول شرایط ماده برای پردازش نموده و در خصوص دیگر انواع داده ها حکمی مقرر ننموده است. این در حالی است که در اتحادیه اروپا مقررات نسبتا جامعی در این زمینه وجود دارد که در زمینه شناسایی ماهیت داده های خصوصی، چهار معیار شناسایی بر اساس ماهیت داده های مورد پردازش، اهداف استفاده از داده های مورد پردازش، مفهوم داده های نام مستعار و اطلاعات رمزنگاری شده مورد تبادل در بسترهای نامتمرکز(از جمله فناوری بلاک چین) به عنوان معیار تشخیص این نوع داده ها معین شده است. بکارگیری این معیارها توسط سیاستگذاران کشور ایران می تواند راهشگای بسیاری از چالش های پیش رو باشد.

    کلیدواژگان: داده های خصوصی، فناوری اینترنت اشیا، پردازش، فناوری بلاک چین، معیارهای شناسایی، حقوق اتحادیه اروپا
  • سید امید آذرکسب، سید حسین خواسته صفحات 42-51

    اتوماسیون فرآیند رباتیک یک فناوری نوظهور است، که با استفاده از آن می توان به طور خودکار وظایف تکراری با حجم زیاد اما کم ارزش را به صورت خودکار انجام داد. فضای اتوماسیون متشکل از ارایه دهندگان قراردادهای ساخت، بهره برداری و واگذاری، مشاوره، اتوماسیون فرآیند کسب وکار و اتوماسیون فرایند رباتیک ابری و بازارها است. اتوماسیون اشاره به استفاده از فناوری برای انجام وظایف مختلف با حداقل دخالت انسانی دارد به گونه ای که اتوماسیون فرآیند رباتیک، فرآیند هوشمندانه و عملیات مختلف کسب‎وکار هوش مصنوعی از مولفه های اصلی آن هستند. در این بین اینترنت همه چیز، یکی از به روزترین فناوری ها در عصر جدید اطلاعات و ارتباطات است که مفهومی بسیار نزدیک به اینترنت اشیا دارد. اینترنت اشیا اصطلاحی است که برای توصیف اشیا فیزیکی در سراسر جهان با استفاده از ارتباط دیجیتالی آنها است در حالیکه اینترنت همه چیز بیشتر بر مجموعه های داده متمرکز است و مردم و فرایندها را نیز در نظر می گیرد. دلیل توجه به اتوماسیون فرآیند رباتیک، گسترش مستمر بازار هوش مصنوعی در اثر کاربرد گسترده این فناوری در اکثر زمینه های مهم به خصوص در مولفه های اینترنت همه چیز است. می توان برای بهره وری بیشتر از اتوماسیون فرآیند رباتیک، از اتوماسیون های گسسته، متعدد و همچنین فناوری های هوش مصنوعی استفاده کرد. با این رویکرد می توان فرایند اتوماسیون رباتیک را نقطه اتصال اینترنت همه چیز به پروژه های هوش مصنوعی نرم افزار دانست. از این رو اتوماسیون فرآیند رباتیک که هدفش بهبود فرآیند های کسب وکار می باشد به عنوان نقطه اتصال اینترنت همه چیز با پروژه های هوش مصنوعی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اتوماسیون فرایند رباتیک، اینترنت همه چیز، پروژه های هوش مصنوعی، مدیریت فرآیندهای کسب وکار، اتوماسیون هوشمند
  • فرشته آزادی پرند، علی توکلی گلپایگانی، نگین قادری صفحات 52-59

    امروزه میزان درخواست محصولات و غذاهای سالم و ارگانیک به شکل فزاینده ای افزایش یافته است. خریداران مواد غذلیی به خصوص محصولات ارگانیک به طور فزاینده ای تمایل دارند تا از تاریخچه محصولات غذایی خریداری شده مطلع شوند. آنها می-خواهند اطلاعاتی بیش از اطلاعات مندرج برروی بسته بندی محصولات ازقبیل: مواد تشکیل دهنده و تاریخچه تولید، وضعیت نگهداری، حمل و نقل و... داشته باشند. در این مقاله، یک سیستم نظارت زنجیره تامین محصولات ارگانیک مبتنی بر فناوری زنجیره زنجیره بلوکی برای اطمینان از یکپارچگی و امکان ردیابی داده های یک زنجیره تامین محصولات ارگانیک پیشنهاد شده است. سیستم پیشنهادی به عنوان یک پایگاه داده در زنجیره تامین محصولات ارگانیک با زیرساخت غیرمتمرکز و ایمن، امنیت و ایمنی این محصولات را تضمین نموده و با تایید خاستگاه این محصولات و کیفیت مرتبط در زنجیره تامین محصولات کشاورزی، امکان تقلب را به شکل محسوسی کاهش می دهد. در این سیستم پروتکل های خودکار برای اعتبارسنجی هر تراکنش و رویدادهای مرتبط با یک محصول توسط همتایان سیستم زنجیره بلوکی، این امکان را فراهم می سازد که داده های انتقالی در شبکه صحه گذاری و به صورت تغییرناپذیر ذخیره شده و ریسک خرابی داده ها کمینه شود. هدف اصلی این مقاله ارایه ساختار سیستمی و سازوکار ذخیره سازی داده مبتنی بر زنجیره بلوکی در راستای ارتقای سطح اطمینان مصرف کنندگان از اصالت و کیفیت فرآورده های ارگانیک عرضه شده در بازار در یک زنجیره تامین محصولات ارگانیک و سالم مبتنی بر اعتمادسازی عمومی است.

    کلیدواژگان: محصولات ارگانیک، زنجیره بلوکی، زنجیره تامین، الگوریتم های توافق، برگشت ناپذیری
  • حسین عموزاد خلیلی، ندا حقی، رضا توکلی مقدم صفحات 60-70

    طراحی مدلی مبتنی بر فناوری زنجیره بلوکی جهت تقویت امنیت سایبری در صنعت بانکداری، یکی از روش های نوین مورد بررسی در صنعت بانکداری برای تقویت امنیت سایبری می باشد. بر این اساس مطالعه حاضر به دنبال تامین این هدف است که مدلی مبتنی بر فناوری زنجیره بلوکی جهت تقویت امنیت سایبری در صنعت بانکداری براساس شبکه عصبی مصنوعی را مورد ارزیابی قرار دهد. این مدل براساس مدل مفهومی است که در یک شبیه سازی شبکه عصبی پرسپترون چند لایه که فرایندی مانند زنجیره بلوکی را شبیه سازی می کند به کار گرفته شده است. همچنین شبکه های عصبی ایجاد شده در زنجیره بلوکی از پیوند قوی برخوردار بوده و امکان شکستن آنها کم است. داده ها بعد از یادگیری به توزیع نرمال نزدیک تر شدند که این نشان می دهد فناوری زنجیره بلوکی توانایی ایجاد امنیت سایبری را خواهد داشت. در ادامه سطح همبستگی و کارایی ارایه شده نیز گزارش شد و یافته های مطالعه نشان داد که کارایی مرتبط با فناوری های زنجیره بلوکی پس از یادگیری به سطح 770.57 واحد رسید، که نشان می دهد استفاده از روش پرسپترون چند لایه برای یادگیری روند فناوری زنجیره بلوکی می تواند به کارایی بیشتر برای امنیت سایبری منجر شود. همچنین مقدار واریانس برابر با 27.77 و مقدار میانگین مقادیر محاسباتی برابر با 0.35 و نیز مقدار همبستگی برابر با 0.99 شده است.

    کلیدواژگان: زنجیره بلوکی، امنیت سایبری، بانکداری الکترونیک، اعتبار تجاری، شبکه عصبی مصنوعی، صنعت بانکداری
  • یاسر قاسمی نژاد، حمیدرضا فلاح لاجیمی، سید احمد شیخ الاسلامی تنکابنی صفحات 71-78

    استفاده اینترنت اشیاء در صنعت بانکداری منجر به ارایه محصولات و خدمات متنوع بانکی به مشتریان می شود. همچنین نوآوری های دیجیتال جدید از جمله اینترنت اشیاء، بازار رقابتی را برای بانک ها پدید آورده اند و بانک ها نیاز دارند، تا شیوه های خود را مطابق با آن تطبیق دهند. از این رو در تحقیق حاضر به بررسی ارزش آفرینی با فناوری اینترنت اشیاء، در بانک سپه پرداخته شد. بدین منظور جامعه آماری این تحقیق شامل 130 نفر از کلیه کارکنان بخش اداره فناوری اطلاعات بانک سپه که با استفاده از جدول مورگان تعداد نمونه آماری این تحقیق 86 نفر لحاظ شد. جهت تحلیل استنباطی داده های به دست آمده از پرسشنامه های استاندارد، با استناد به تحقیقات بالاجی و روی (2017)، از روش همبستگی مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی و نیز نرم افزارهای SPSS وSmartPLS استفاده شد. نتایج بررسی صورت گرفته حاکی از آن بوده است که عملکرد عالی ادراک شده بر ارزش آفرینی مشترک ادراک شده و قصد ادامه دریافت خدمات از اینترنت اشیاء تاثیر مثبت و معنی داری داشته است، همچنین تقاضای زیباشناختی ادراک شده بر ارزش آفرینی ادراک شده و عمکلرد عالی از اینترنت اشیاء و قصد ادامه دریافت خدمات و قصد تبلیغ کلامی تاثیر مثبت و معنی داری داشته است، همین طور قصد ادامه دریافت خدمات بر قصد تبلیغ کلامی مشتریان نیز تاثیر مثبت داشته است، اما سادگی کاربرد ادراک شده و موجودیت ادراک شده بر ارزش آفرینی مشترک ادراک شده تاثیر مثبت و معنی داری نداشته است.

    کلیدواژگان: ارزش آفرینی، اینترنت اشیاء، فناوری اطلاعات، بانک سپه
|
  • Mohsen Gerami *, Vahid Yazdanian, Siavash Naebasl Pages 1-13

    Security in cloud computing is very important, cloud computing security is a set of computer security and network security in general is information security and when a processing task by using the virtual machine scheduling algorithm in the cloud for processing Unloading will be This virtual machine will not be able to distinguish the normal mobile user from attackers, thus violating the privacy and security of the transmitted data, so after determining the unloading strategy, the China block can be used in information security. And the information of each server is encapsulated and unloaded in the form of a block. In this research, a proposed solution is presented, which is the combination of China blockchain and cloud computing to increase security and efficiency. The proposed solution is implemented and evaluated in order to evaluate its efficiency increase compared to other existing solutions.

    Keywords: Cloud computing, Cloud computing security, Block chain, Scheduling Algorithm, Mobile, Security
  • Mohadese kokabi, Seyyed MohammadHadi Qazi Tabatabaei Pages 14-24

    This study aims to provide a conceptual model to understand the factors affecting the resistance to the adoption of blockchain technology in the tourism industry by combining and developing previous models. This research used survey method using questionnaire tool to collect information and also used structural equation modeling with Partial Least Squares (SEM-PLS) approach for statistical analysis. The findings of this research first develop the theoretical and theoretical relationship between concepts such as perceived value and resistance and secondly examine and study this relationship in the context in which managers and activists of the tourism sector operate. In the first stage, the conceptual model of this research is based on the model presented by Walsh et al [1]. The discussion about the research findings shows that the benefits of substitution in the minds of managers and activists of the tourism sector are much stronger than the costs of substitution of blockchain technology. Also, the simplicity of the infrastructure is one of the key factors that has a high impact on understanding the benefits of replacement as well as the perceived value. Examining the role of perceived functional advantage and perceived image in the formation of alternative benefits is one of the innovations of this research in the research related to the application of blockchain technology in the tourism sector. So it can be concluded that in order to reduce resistance to blockchain technology, managers should emphasize more on the advantages of this technology.

    Keywords: Tourism, blockchain, perceived value, resistance, technology adoption
  • Payam Noori Doabi Pages 25-32

    After the Internet, blockchain technology has become a key factor in creative and innovative ideas and solutions in the financial sector due to its wide application potential and its numerous implementations. The advent of blockchain creates new opportunities and challenges for ongoing auditing and real-time accounting. Blockchain, as a digital ledger in accounting and a large database for recording and processing decentralized distributed Internet-based data and peer-to-peer interactive networks, is based on consensus; which is accompanied by an innovative approach to business models, intermediaries, and stakeholders; but in many centers it is still shrouded in mystery. Therefore, considering the impact of the environment on accounting and auditing as well as the increasing development of technology, this research with a library method and with practical purposes to identify, promote and use blockchain technology, to describe and examine the features, benefits, applications, and limitations Blockchain technology and its effects on the accounting and auditing profession. The results of this study highlight the necessity, importance, impact and position of blockchain technology in the accounting and auditing profession due to the characteristics of this technology such as greater information transparency, disclosure, timeliness, reliability, cost-effectiveness, flexibility, risk reduction, elimination of intermediaries, Demonstrates easy and fast access, and immutability of information.

    Keywords: Technology, Blockchain, Accounting, Auditing
  • Mahdi Naser Pages 33-41

    The invention of Internet of Things technology and its application has led to the development of industry and trade in countries. Tools that include Internet of Things technology are tools that enable simulation of human performance by tools by embedding multiple stimuli and sensors. But the mechanism of action of these tools has challenges in maintaining the security of private information. The first issue in this regard is the necessity of nature and separation of private data of the non-private type. In the Iranian legal system, the only legal document in this field is Article 58 of Electronic Commerce Law, and the ambiguous text of this article has challenged the identification of this type of data. In this article, for an unknown reason, by separating the types of private data, not only has nature of this data been disrupted, but only a specific category of this data has been subject to the terms of the article for processing and no other provisions have been established. Is. However, in European Union, there are relatively comprehensive regulations in field of identifying the nature of private data, four criteria of identification based on the nature of the data processed, the purposes of using the processed data, concept of nicknamed data and Encrypted data exchanged in decentralized platforms (including China blockchain technology) has been identified as the criterion for identifying this type of data. Application of these criteria by policymakers in Iran could be the solution to many of the challenges ahead..

    Keywords: Personal data, IoT technology, Processing, Blockchain technology, Identification Criteria, EU Law
  • Seyed Omid Azarkasb, Seyed Hossein Khasteh Pages 42-51

    Robotic process automation is an emerging technology, which can be used to automate repetitive tasks with large but low volume. Automation space consists of providers of construction, operation and transfer contracts, consulting, business process automation and cloud robotics process automation and markets. Automation refers to the use of technology to perform various tasks with minimal human intervention, so that the automation of the robotic process, intelligent process and various operations of the artificial intelligence business are its main components. In the meantime, the Internet of Things is one of the most up-to-date technologies in the new age of information and communication, which has a concept very close to the Internet of Things. The Internet of Things is a term used to describe physical objects around the world using their digital communication, while the Internet is all about data sets, considering people and processes. The reason for paying attention to the automation of the robotic process is the continuous expansion of the artificial intelligence market due to the widespread use of this technology in most important fields, especially in the components of the Internet. To make the most of robotic process automation, multiple discrete automations as well as artificial intelligence technologies can be used. With this approach, the robotic automation process can be considered as the connection point of everything Internet to software artificial intelligence projects. Therefore, robotic process automation, which aims to improve business processes, is proposed as an Internet connection point for everything with artificial intelligence projects.

    Keywords: Robotic process automation, the Internet of Things, artificial intelligence projects, business process management, intelligent automation
  • FERESHTEHAZADI PARAND, Ali TAVAKOLIGOLPAYGANI, Negin Ghaderi Pages 52-59

    Nowadays, based on the spreading of information technology, food consumers especially organic food increasingly want to be informed about the history of food products that they are buying. They want to know about the origin of food, the condition of storage, transporting, etc. besides the information are printed on the packages. In this paper, we are proposing a back and forth supervision system on organic products supply chain based on blockchain technology to ensure data integrity and allow data tracing. The proposed system as a decentralized and secure infrastructure database improves food security and safety, and reduces fraud by verifying the quality and the origin of the products throughout the entire their agricultural supply chain. A unique Quick Response code was used to identify each product within the supply chain. Automated protocols on validation each transaction and events related to a product by peers of the Blockchain system enable data transmitted on the network to be verified and stored immutably and minimizing the risk of data corruption.

    Keywords: Organic Products, Blockchain, Supply Chain, Consensus Algorithms, Irreversibility
  • hossein amoozadkhalili, neda haghi, Reza Tavakkoli-Moghaddam Pages 60-70

    Designing a model based on blockchain technology to strengthen cyber security in the banking industry is one of the new methods studied in the banking industry to strengthen cyber security. Accordingly, this study seeks to achieve the goal of evaluating a model based on blockchain technology to strengthen cyber security in the banking industry based on artificial neural networks. This model is based on a conceptual model used in an MLP neural network simulation that simulates a blockchain-like process. Also, the neural networks created in the block chain have a strong connection and the possibility of breaking them is low. The data became closer to normal distribution after learning, indicating that blockchain technology will be able to provide cyber security. The level of correlation and efficiency presented was also reported and the findings of the study showed that the efficiency related to blockchain technologies after learning reached the level of 770.57 units, which shows that using the MLP method to learn the process of blockchain technology can be Lead to greater efficiency for cyber security. Also, the value of variance is equal to 27.77 and the mean value of computational values is equal to 0.35 and the value of correlation is equal to 0.99.

    Keywords: blockchain, cyber security, e-banking, business credit, Artificial neural network, banking industry
  • Yaser Ghasemi Nezhad, hamidreza fallah lajimi, Ahmad Sheikhol-Islami Tonekaboni Pages 71-78

    The use of IoT in the banking industry leads to the provision of various banking products and services to customers. New digital innovations, including the Internet of Things, have also created a competitive market for banks, and banks need to adapt their practices accordingly. Therefore, in the present study, value creation with IoT technology was investigated in Sepah Bank. For this purpose, the statistical population of this research includes 130 employees of all departments of the information technology department of Sepah Bank. Using Morgan table, the number of statistical samples of this research was 86 people. For inferential analysis of data obtained from standard questionnaires, based on Balaji & Roy research (2017), the correlation method based on structural equation modeling with partial least squares approach and SPSS and SmartPLS software were used. The results of the study showed that the perceived excellent performance had a positive and significant effect on the shared value creation and the intention to continue receiving services from the Internet of Things, as well as the perceived aesthetic demand on the perceived value creation and excellent performance of The Internet of Things and the intention to continue receiving services and the intention to verbally advertise has had a positive and significant effect, as well as the intention to continue receiving services has a positive effect on the intention to verbally advertise customers, but perceived ease of use and perceived existence do not have a positive effect on perceived shared value creation.

    Keywords: Value Creation, Internet of Things, Information Technology, Sepah Bank